Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- دبیر کانون کارگزاران بورس گفت: فرآیند تبدیل شدن شرکت‌های کارگزاری بورس اوراق بهادار به سهامی عام در هیأت مدیره سازمان بورس قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود، اولین کارگزاری سهامی عام شده تا نیمه سال آینده در بورس عرضه شود. روح‌الله میرصانعی ، در مورد گفته یکی از کارآفرینان در دیدار با وزیر اقتصاد که گفته بود مجوز کارگزاری بورس به قیمت 25 میلیارد تومان خرید و فروش می‌شود، گفت: این گونه نیست که مجوزی مورد معامله قرار گیرد، بلکه شرکت‌های کارگزاری (سهامی خاص) به همراه دارایی‌ها، بدهی‌ها، برند، مشتری، سابقه فعالیت و سایر دارایی‌ها مورد معامله قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت:‌ مجوز فعالیت‌ کارگزاری که قبلاً وجود داشته است مجموع قیمت دارایی‌ها و برند آنها مربوط به یک شرکت کارگزاری است که معامله می‌شود همانگونه که صرافی‌ها با داشتن همه دارایی‌ها مجوز، نیروی انسانی، مشتریان و برند مورد نظر خرید و فروش می‌شود و سرجمع این موارد است که گفته می‌شود یک کارگزاری خرید یا فروش می‌شود.
میرصانعی این را هم گفت: ظرف چند ماه آینده فرآیند تبدیل شدن شرکت‌های کارگزاری بورس به شرکت‌های سهامی عام انجام می‌شود که در آن صورت سهام کارگزاری‌ها در بورس یا فرابورس عرضه می‌شود و هر کس می‌تواند سهام این شرکت‌ها را تا درصد مشخصی خریداری کند. در حال حاضر طرح سهامی عام شدن شرکت‌های کارگزاری توسط کمیته مورد نظر در سازمان بورس تهیه شده و اکنون در هیأت مدیره سازمان بورس قرار دارد که بعد از تصویب در سازمان بورس امکان پذیرش و معامله کارگزاری‌ها وجود دارد.
دبیر کانون کارگزاران بورس در مورد اینکه در حال حاضر چند کارگزاری در کشور داریم،‌گفت:‌ 108 شرکت کارگزاری بورس در کشور دارای مجوز هستند و اکنون سازمان بورس مجوز جدیدی نمی‌دهد و اگر کسی علاقه‌مند به حضور در کارگزاری‌ها است می‌تواند بعد از اینکه سهام کارگزاری‌ها در بورس یا فرابورس عرضه شد سهام آنها را خریداری کند.
میرصانعی با بیان اینکه مجوز کارگزاری‌های بورس را سازمان بورس و اوراق بهادار صادر می‌کند،‌گفت: بازار سرمایه به گونه‌ای است که فعالیت‌های آن باید صرفه اقتصادی داشته باشد همانگونه که بانک مرکزی در یک دوره مجوزهای بانک‌های خصوصی را صادر کرد اما الان مجوز بانک نمی‌دهد و بازار مالی پیچیدگی خاص خود را دارد، زیرا اگر نهادهای مالی فعال در بازار مالی بیش از نیاز بازار باشد، این نهادها وارد رقابت منفی می‌شوند که زیان آن برای عموم مردم و سرمایه‌گذاران در بورس خواهد بود.
وی گفت: بانک‌ها یک زمانی به صورت قارچ‌وار رشد کردند و مشکلاتی برای نظام پولی ایجاد کردند که تبعات آن را دیدیم بازارهای مالی هم چون با پول مردم سر و کار دارند باید نظارت شوند و بیش از نیاز بازار مجوز داده نشود.
به گفته این مقام مجوز کارگزاری نباید بیش از نیاز باشد و باید حجم و ارزش بازار و تعداد کارگزاران با کشورهای همسایه مقایسه شود. متأسفانه در حال حاضر با 108 شرکت کارگزاری این نسبت در کشور ما بیشتر از کشور همسایه مانند ترکیه است و نیازی به صدور مجوز جدید برای کارگزاری نیست.
میرصانعی در پاسخ به این پرسش که کسی که مجوز کارگزاری را گرفته صلاحیت دارد و اگر آن این مجوز را به فرد دیگری بفروشد بحث صلاحیت حرفه‌ای و نظارت بر کارگزاری چگونه خواهد بود وی در پاسخ گفت:‌طبق مقررات سازمان بورس صلاحیت افراد فعال در نهادهای بازار مالی بر عهده سازمان بورس است و اگر جوز یک کارگزاری به فرد دیگری می‌خواهد واگذار شود باید صلاحیت حرفه‌ای او طی یک فرآیندی طی شود.
وی همچنین در مورد خرید و فروش سهام کارگزاری‌ها گفت: برای خرید کارگزاری هم تا درصد مشخصی برای همه آزاد است، اما مثلا اگر از معیار 10 درصد بالاتر رفت باید صلاحیت حرفه‌ای خریدار سهام مشخص شود.
میرصانعی در مورد اینکه اگر کارگزاری‌ها سهامی عام می‌شوند آیا هر کس می‌تواند سهام کارگزاری‌ها را مانند سهام یک شرکت دیگر بورسی خریداری کند گفت: همانگونه که در بانک‌ها سهام بانک‌ها تا درصدی قابل خرید توسط یک فرد است اما مثلا بالای 10 درصد نیاز به مجوز بانک مرکزی دارد در مورد سهام کارگزاری هم مثلا می‌گویند تا 10 درصد سهام را هر کس می‌تواند بخرد، اما بالاتر از آن باید صلاحیت خریدار به تأیید سازمان بورس برسد.
وی در مورد اینکه اولین کارگزاری بورس چه زمانی به بازار بورس یا فرابورس می‌آید گفت: اساسنامه این شرکت‌ها کارگزاری در کمیته تدوین مقررات سازمان بورس تهیه شده و برای تصویب به هیأت مدیره سازمان بورس ارسال شده است که بعد از تصویب در هیأت مدیره امکان عرضه سهام کارگزاری‌ها در بورس به وجود می‌آید.
دبیر کانون کارگزاران بورس اظهار امیدواری کرد: طی نیمه اول سال آینده امیدواریم اولین شرکت کارگزاری سهامی عام شده بورس در بازار بورس یا فرابورس به عموم مردم عرضه شود.

فارس برچسب ها: کارگزاران بورس ، سهام کارگزاری ها ، بورس و اوراق بهادار

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارگزاران بورس سهام کارگزاری ها بورس و اوراق بهادار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۰۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت

ایتنا - ارزش بازار آلفابت روز جمعه در پی انتشار گزارش مالی این شرکت که سرمایه‌گذاران را مطمئن کرد شرکت مادر گوگل، یک بازیگر بزرگ در هوش مصنوعی خواهد بود، از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد.
سهام آلفابت روز جمعه ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۱۷۱.۹۵ دلار رسید که بزرگترین افزایش یک روزه از ژوئیه سال ۲۰۱۵ بود و ارزش بازار این شرکت را به ۲.۱۵ تریلیون دلار رساند. این رشد، تقریبا ۲۰۰ میلیارد دلار به ارزش بازار آلفابت افزود و یکی از بزرگترین افزایش‌های روزانه را در تاریخ بازار سهام رقم زد. سهام این شرکت امسال ۲۳ درصد رشد کرده است در حالی که رشد شاخص نزدک ۱۰۰، حدود ۵.۳ درصد بوده است.

به گزارش ایتنا از ایسنا، نقطه عطف ۲ تریلیون دلاری، پس از انتشار نتایج مالی این شرکت حاصل شد. درآمد آلفابت تحت تاثیر عملکرد قوی واحد رایانش ابری این شرکت، فراتر از انتظارات بود. تقاضای ابری، تحت تاثیر رشد هوش مصنوعی بوده است و همزمان، آلفابت با اعلام سود نقدی و برنامه بازخرید ۷۰ میلیارد دلاری سهام، سرمایه‌گذاران را تشویق کرد.

وین کوفمان، تحلیلگر شرکت «فونیکس فایننشیال سرویس» گفت: آلفابت به شکل فوق‌العاده‌ای مدیریت می‌شود. جریان نقدی آزاد آن، فوق العاده مبهوت‌کننده است و یک بودجه عظیم برای تحقیقات و توسعه دارد. از این رو، هر چند هیچ کس نمی‌داند کدام شرکت، بهترین محصولات هوش مصنوعی را دارد اما مشکل بتوان علیه آلفابت، شرط بست.

اگرچه ارزش بازار آلفابت در سال ۲۰۲۱، در یک روز معاملات، از سطح ۲ تریلیون دلار عبور کرد و اوایل ماه میلادی جاری، بار دیگر از این سطح توانست عبور کند اما برای نخستین بار است که در بالای ۲ تریلیون دلار بسته شد. شرکت انویدیا تحت تاثیر تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی، اوایل امسال از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد در حالی که آمازون، فاصله زیادی با این رکورد ندارد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مسیر رسیدن به این نقطه عطف، هموار نبوده است. ارزش سهام آلفابت در بحبوحه انتقادهای جدی نسبت به محصولات هوش مصنوعی این شرکت، نوسان داشته است و قبل از گزارش درآمد، برخی از سرمایه‌گذاران، توانایی آلفابت برای رقابت با شرکتهایی مانند OpenAI در این حوزه را زیر سوال برده بودند.

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • آتش بازی سهامدار عمده در شرنگی
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم